Seizoensgebonden suggesties

GECUPTE OESTERS « GILLARDEAU »
De familie Gillardeau kweekt haar oesters in Bourcefranc, in het bekken van Marennes-Oléron
Op ijs : 3 stukken (€ 13,00) & 6 stukken (€ 25,00)

***

ROYAL BELGIAN CAVIAR
Al meer dan 20 jaar wordt in de buurt van Turnhout een Belgische kaviaar van kwaliteit en met respect voor het milieu geproduceerd.
Blinis van aardappel & « zure » « room »

☐ 30g (€69,00)          ☐ 50g (€125,00)          ☐ 125g (€265,00)

***

HAAS « A LA ROYALE »
Gebaseerd op het recept uit de Périgord van Antonin Carême en vurig verdedigd door de beroemde gastronoom Ali-Bab
De haas wordt in één stuk uitgebeend, gemarineerd en opnieuw samengesteld, gevuld met ganzenlever, cantharellen & truffels met orgaanvlees.
Na 5 dagen voorbereiding,
36 uur koken ...
Koninklijke saus met bloed

À la carte: 55€/persoon Supplement: 15€/persoon

Grand Menu Lafarques

SINT-JAKOBSSCHELP WALNOTEN
Zeg “les petites blanches”uit de baai van Saint-Brieuc
Aan de ene kant gemarineerd in kalamansi & pistache
Aan de andere kant in een knapperige cromesquis
Mayonaise van bosstro en wilde kruiden van de Trasenster kust
Om te begeleiden : Koninklijke Belgische Kaviaar : €15.00
***

Een onwaarschijnlijke ontmoeting ...

MELKVARKEN & INKTVIS UIT GALICE
Knapperige biologische “PQA à Malmedy” varkensbuik & nasturtium gevuld met cébettes
De zachtheid van een inktvis uit Galicië gegrild op de BBQ met zwarte knoflook
De zoetheid & verfrissende zuurheid van een Ardèche abrikoos
Maagdelijke saus met fijne kruiden & pistache
***
*DE “AUTHENTIEKE” UI & BRETONSE KREEFT
De ui wordt de hele nacht in de oven vergeten...
Het vruchtvlees van de gekarameliseerde ui & prei “als een parmentier”
Fijn gepeld kreeftenvlees
Koraal sabayon & kop bisque
***
*HART VAN ZWEZERIK

Goudbruin gebakken, knapperig ...
Remoulade van selderij met geroosterde hazelnootschilfers
Groentencoulis & wolk van kalfsjus
Rappée van oude Comté kaas 24 maanden
***
 SOLE “CARDINE"
Walter Dubois brengt ze ons uit het noorden van Bretagne, van Erquy tot hier
Krokante filet “als een Viennoise”
Bouchot mosselen & citrus venkel karamel
“Olijf Taggiasche” & mosselsap
Of
De Jacht
HERTENZADEL
Uitsluitend wild uit de bossen van de Eiffel en de Ardennen
Zadel van hertenvlees zachtjes gegaard en vervolgens geroosterd boven een knapperend vuur
Herfstvruchten & knapperige sjalotten in rode wijn
Met bloed gebonden “poivrade” saus
***
PROEVERIJEN GERIJPTE KAAS VAN RAUWE MELK
Supplement 16€ of 9€ in plaats van het dessert
***
HERFST COLLECTIE 2024
Louca’s lekkernijen

* Grand Menu Lafarques in 5 gangen : € 104,00/persoonAangepaste Wijnen : €52,00/persoon

* Grand Menu Lafarques in 6 gangen : € 117,00/persoon- Aangepaste Wijnen : €60,00/persoon

Menu Renaissance

Dit menu wordt niet aangeboden op vrijdag en zaterdag avond

SINT-JAKOBSSCHELP WALNOTEN
Zeg “les petites blanches”uit de baai van Saint-Brieuc
Aan de ene kant gemarineerd in kalamansi & pistache
Aan de andere kant in een knapperige cromesquis
Mayonaise van bosstro en wilde kruiden van de Trasenster kust
Om te begeleiden : Koninklijke Belgische Kaviaar : €15.00
***

Een onwaarschijnlijke ontmoeting ...

MELKVARKEN & INKTVIS UIT GALICE
Knapperige biologische “PQA à Malmedy” varkensbuik & nasturtium gevuld met cébettes
De zachtheid van een inktvis uit Galicië gegrild op de BBQ met zwarte knoflook
De zoetheid & verfrissende zuurheid van een Ardèche abrikoos
Maagdelijke saus met fijne kruiden & pistache
***
 SOLE “CARDINE"
Walter Dubois brengt ze ons uit het noorden van Bretagne, van Erquy tot hier
Krokante filet “als een Viennoise”
Bouchot mosselen & citrus venkel karamel
“Olijf Taggiasche” & mosselsap
Of
De Jacht
HERTENZADEL
Uitsluitend wild uit de bossen van de Eiffel en de Ardennen
Zadel van hertenvlees zachtjes gegaard en vervolgens geroosterd boven een knapperend vuur
Herfstvruchten & knapperige sjalotten in rode wijn
Met bloed gebonden “poivrade” saus
***
PROEVERIJEN GERIJPTE KAAS VAN RAUWE MELK
Supplement 16€ of 9€ in plaats van het dessert
***
HERFST COLLECTIE 2024
Louca’s lekkernijen

Menu Renaissance in 4 gangen: € 93,00/persoon
Aangepaste Wijnen : €44,00/persoon

keyboard_arrow_up